Sylwia Bomba zachwyciła w "Gogglebox. Przed telewizorem"
Sylwia Bomba to jedna z większych gwiazd programu "Gogglebox. Przed telewizorem". Urodziła się 2 grudnia 1987 w Kwidzynie. Mało kto wie, że jest magistrem sztuki. Zawodowo prowadzi studio fotograficzne Czarne Owce oraz agencję reklamową Bomba Management, a także współpracuje z marką odzieżową Ezuri.
Od lat mieszka w Warszawie z córką Antoniną i partnerem - Grzegorzem Collinsem.
Zdobyła rozgłos dzięki udziałowi w programie „Gogglebox. Przed telewizorem” na TTV, gdzie komentowała programy telewizyjne - najpierw z Ewą Mrozowską-Kozłowską, a później z Lili Antoniak. Sylwia imponowała ludziom swoim specyficznym poczuciem humoru oraz podejściem do życia. Jak się śmiali widzowie, potrafi znaleźć na wszystko ciętą ripostę. Bomba też charakteryzuje się ogromną empatią. W razie potrzeby jest w stanie pomóc każdemu, rusza ją też krzywda wielu osób.
Sylwia Bomba schudła kilkadziesiąt kilogramów. Utrudniała jej to pewna choroba
Mało kto wie, że Sylwia Bomba zmagała się z dosyć poważną chorobą, która utrudniała jej odchudzanie - insulinooporność.
- Przez 10 lat odchudzałam się bezskutecznie, bo po prostu miałam takiego wroga, z którym nie mogłam wygrać. […] czynnie biegałam po 15 km dziennie i byłam na drakońskich dietach albo przez jakiś czas w ogóle nie jadłam i efekty w ogóle nie przychodziły. […] Wzięłam trenera, dietetyka, dietę pudełkową, wszystko robiłam absolutnie od linijki i okazało się, że po trzech miesiącach… przytyłam 3 kg - powiedziała Bomba w WP.
Nie poddawała się, zrobiła sporo badań, ale to dopiero endokrynolog odkrył, co jej dolega. Dzięki odpowiedniemu leczeniu i diecie, Sylwia Bomba zrzuciła ponad 30 kilogramów. Jak zaznacza też regularnie w mediach społecznościowych, zejście z wagi to jeden problem, drugi to jej utrzymanie. Musi być konsekwentna i pilnować diety, aby nie przybrać sporo na wadze. Nie może też wszystkiego jeść. W mediach społecznościowych przyznała, że sporo skupia się na jej diecie:
- bogatej w białko,
- jak najmniejsza liczba produktów skrobiowych,
- regularnym odżywianiu się (posiłki o konkretnych godzinach z przerwami).