Suszone grzyby nadadzą się do zup, sosów, duszonych mięs oraz jako przyprawa do rozmaitych potraw. Suszenie grzybów pozwala na zachowanie smaku oraz aromatu prawdziwków, borowików, podgrzybków, koźlarzy i innych okazów, które jesienią możemy znaleźć w lesie. Nim się tam udamy, warto dowiedzieć się, gdzie iść na grzyby. Powrót do domu z udanego grzybobrania to dopiero początek pracy. Grzyby do suszenia należy odpowiednio przygotować. Sam proces pozbawiania ich wody można zaś przeprowadzić na kilka sposobów. Sprawdzoną metodą jest suszenie grzybów w piekarniku. Trzeba jednak pamiętać o kilku zasadach. Opisaliśmy je w galerii na szczycie artykułu.
Suszenie grzybów w piekarniku. Pamięta o tych prostych zasadach!
            
            
                
	
            
            
            
            
                2022-09-29
                13:41
            
            
            
        
        
        
        
        
        
        
            
        
        
    Doskonałe polskie grzyby można suszyć w piekarniku. Jak robić to prawidłowo? Wystarczy trzymać się kliku prostych zasad. Zajrzyjcie do naszej galerii i dowiedzcie się, jak suszyć grzyby, by zachować ich smak i zapach.
Jak mrozić grzyby?
    
    
    
    
 
		             
   
            
                     
            
                     
            
                     
            
            
         
             
            
         
            
         
            
         
            
         
         
         
         
         
         
         
            
         
            
         
            
        